Aandachtspunten bij een online visum aanvragen

Het aanvragen van een visum voor een vakantie is door de jaren heen aanzienlijk eenvoudiger geworden. Dat mocht ook wel, want de klassieke procedure die bestond was er eentje die ongelofelijk complex was en bovendien vaak onnodig veel kosten met zich meebracht. Dat het ook anders kan bewijst de situatie tegenwoordig als geen ander. Bij een online visum aanvragen kunt u dan ook rekenen op heel wat interessante voordelen. Concreet betekent dit niet alleen dat het aanvragen van zo’n visum financieel interessant is, daarnaast verloopt de procedure ook heel wat sneller dan vroeger. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er enkele belangrijke aandachtspunten gelden voor een online visum aanvragen. Welke aandachtspunten dit precies zijn vertellen we u graag hier op deze pagina.

Geldt er een visum vrijstelling voor uw bestemming of niet?

Een online visum aanvragen hoeft u pas te doen wanneer u goed alle geldende regels van uw bestemming heeft gecontroleerd. Ondanks het feit dat het merendeel van de landen in de wereld een visumplicht hebben is het namelijk zo dat ervoor bepaalde reizen een visum vrijstelling kan gelden. Een bekend voorbeeld op dit vlak is het Afrikaanse land ‘Gambia’. Dit is een land welke ervoor heeft gekozen om een vrijstelling voor een visum in te voeren voor alle reizen met een verblijf van maximaal 90 dagen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er enkele belangrijke voorwaarden van toepassing zijn om onder deze visum vrijstelling te vallen. Goed deze actuele voorwaarden controleren is dan ook altijd bijzonder belangrijk.

Stel het aanvragen van uw online visum niet te lang uit!

Zonder zorgen op vakantie kunnen vertrekken vereist in de praktijk altijd een goede voorbereiding. Ruim op tijd uw visum aanvragen via het internet is dan ook altijd een goed idee. Veel mensen stellen dit aanzienlijk langer uit dan nodig is waardoor ze geconfronteerd worden met een vervelende verrassing vlak voor afreizen. Het laatste wat u wil is dat u op vakantie moet vertrekken met heel wat stress en zorgen. Uw online visum aanvragen ruim voor afreizen kan deze zorgen voorkomen. Bent u zelf, bijvoorbeeld omwille van een grote drukte op het werk, niet in staat om zelf tijdig het visum aan te vragen voor uw reisbestemming? In dat geval kunt u dit nog altijd uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo kunt u er meteen ook echt zeker van zijn dat de aanvraag volledig goed kan gebeuren.

De kostprijs van een online visum aanvragen

Tot slot is het nog belangrijk om rekening te houden met de kosten die aan een online visum aanvragen verbonden kunnen zijn. In principe is het zo dat deze kosten worden bepaald door twee verschillende factoren. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. De overheid van het land waar het visum voor wordt aangevraagd;
  2. Of het visum door uzelf wordt aangevraagd of u dit gaat uitbesteden;

De kostprijs die een land voor een (online) visum in rekening brengt kan sterk verschillen. Cuba staat er bijvoorbeeld om bekend een voordelig visum (minder dan 30 euro) te verstrekken terwijl de kosten voor een visum voor China in de praktijk een behoorlijk stuk hoger liggen (doorgaans rond de 136 à 137 euro. Ook uw online visum aanvragen uitbesteden brengt een bepaalde meerprijs met zich mee. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat uw visumaanvraag uitbesteden ook meteen zorgt voor de nodige gemoedsrust. U bent er namelijk honderd procent zeker van dat uw visumaanvraag goed is geregeld.

Voor het online aanvragen van uw visum kunt u dag en nacht terecht bij Visa Service Desk.

Comments

Geef een reactie