Lekker eten tijdens uw vakantie in Bulgarije

Eten is een van de belangrijkste aspecten voor een geslaagde zonvakantie. Het eten in Bulgarije is zeker iets om enthousiast over te zijn. In het algemeen zijn stoofschotels, soepen en-yoghurt gebaseerde gerechten populair in Bulgarije, samen met de traditionele Ottomaanse gerechten zoals moussaka en baklavas. Dit zijn enkele top gerechten welke u niet mag missen, wanneer u in Bulgarije bent.

Shopska Salade

Dit traditionele Bulgaarse gerecht wordt gemaakt van tomaten, komkommers, uien, paprika en sirene, een witte pekel kaas. Een shopska salade en een koude raki, de populaire drank in Bulgarije, is de normale manier om een ​​maaltijd te beginnen.

Banitsa

Gebak liefhebbers zullen genieten van dit eenvoudige gerecht. Een mengsel van opgeklopte eieren, stukjes Bulgaarse kaas wordt gebakken tot zich een gouden korst vormt. Eet het terwijl het nog heet is, voor de beste smaak.

Moussaka

Mensen denken vaak dat moussaka afkomstig is uit Griekenland, maar de Bulgaren zullen je vertellen dat het niet zo is. De traditionele Bulgaarse versie wordt gemaakt van aardappelen, gehakt, tomaten en witte saus.

Kavarma

Dit traditionele Bulgaarse gerecht, is een van de meest populaire in het land. Bijna iedere regio heeft zijn eigen recept. Over het algemeen zal de maaltijd bestaan ​​uit gemarineerd gekookt vlees en groenten. De kruidigheid is afhankelijk van de regio, dus kijk uit, het kan pittig zijn!

Kiselo-Mlyako

Kiselo-mlyako, algemeen beschouwd als de beste yoghurt in de wereld, kan alleen worden gemaakt in Bulgarije, dankzij de Lactobacterium Bulgaricum, welke gebruikt wordt om kaas te maken. Dit is biologische yoghurt in zijn meest pure vorm.

Waar kunt u het beste eten in Bulgarije

In de omgeving van Sunny Beach, aan de zwarte zee kust, vindt u veel vis op het menu. In restaurants in de omgeving zijn veel levendige cabaret en acrobatiek shows tijdens de maaltijd.

Verder naar het zuiden, in het stadje Sozopol, worden vooral traditionele salades en gevulde vegetarische gerechten geserveerd. In het binnenland is de keuken meer gebaseerd op groenten en fruit en hartige potjes van hutspot. In Bulgarije is het heerlijk vertoeven.

Comments

Geef een reactie