Reisperiode Bulgarije: Wanneer kun je het beste naar Sunny Beach gaan?

In Sunny Beach is het natuurlijk altijd prima vertoeven, maar sommige maanden zijn toch echt aanmerkelijk beter om er te verblijven dan andere maanden. Bulgarije ligt aan de Zwarte Zee, en mede daardoor kan het in Sunny Beach in juli en augustus behoorlijk warm zijn. Zelfs zo warm dat er eigenlijk weinig meer aan is, en je vrijwel niets anders kunt doen dan op het strand liggen en zorgen dat je niet verbrandt. Zo is je jongerenvakantie naar SunnyBeach vast niet bedoeld.

Om die ergste hitte te voorkomen kun je het beste niet in juli of augustus gaan. Het is er dan tegen de 30 graden aan, en door de 9 uur brandende zon per dag kan dat nog wel een stuk warmer aanvoelen. Bovendien vallen juli en augustus binnen het hoogseizoen, dus als je de mogelijkheid hebt kun je beter eind juni of begin september gaan. Je bespaart daarmee een hoop geld en een verbrande huid. Al moet je natuurlijk alsnog genoeg zonnebrandcrème meebrengen, want ook buiten het hoogseizoen stijgt het kwik doorgaans nog ver boven de 20 graden.

Het nadeel van buiten het hoogseizoen gaan is weer wel dat de Zwarte Zee wat aan de koude kant is, en een deel van de waterparken gesloten kan zijn.

En bovendien, en dat is misschien nog wel het meeste van belang, is het in juli en augustus lang zo levendig niet in de kroegen en discotheken in Sunny Beach. Het hangt er dus maar net vanaf met welk doel je naar Sunny Beach gaat. Als je enkel en alleen wil uitgaan, waar de overgrote meerderheid toch voor kiest, eventueel afgewisseld met wat zwemplezier, dan kun je het beste in juli en augustus gaan. Als je daarnaast nog wat van Bulgarije zelf wil zien dan doe je er goed aan om bijvoorbeeld begin september te gaan. Het is dan alsnog heerlijk weer, maar een stuk minder heet en druk. Het hangt er dus maar net vanaf met welk doel je richting het oosten trekt.

Maar wanneer je ook gaat, vermijd absoluut de maanden tussen oktober en mei. Gelukkig gaan er dan toch geen Examenreizen naar Bulgarije. Er is dan absoluut niets te doen. De restaurateurs en andere uitbaters trekken dan massaal naar de skipistes om daar weer verder te gaan met geld verdienen aan het toerisme. Met kerst in Sunny Beach sta je gegarandeerd voor gesloten deuren.

Comments

Geef een reactie