Sunny beach bezienswaardigheden

De meesten van jullie gaan naar Sunny Beach voor het strand, de zon en het bruisende nachtleven; maar overdag valt er genoeg te zien in Sunny Beach. Natuurlijk is er ook genoeg op het strand zelf te doen, maar ook buiten het strand heeft Sunny Beach veel moois aan te bieden. Een retourtje Sunny Beach is al te boeken vanaf 100 euro. Parkerenbijeindhovenairport is de website waar je moet zijn om goedkoop een parkeerplaats te regelen zonder dat je veel geld kwijt bent.

Meer dan het strand;

Op het lange strand van Sunny Beach kun je naast lekker liggen ook veel dingen doen. Denk aan parasailen, waterskien, of op een catamaran cruise of ouderwets op een ‘boose cruise’. Ook rond het strand aan de boulevard valt van alles te doen, zoals bijvoorbeeld het slingshot waarbij je als een katapult omhoog wordt geschoten.

Culturele bezienswaardigheden

Op een steenworp afstand van Sunny Beach ligt Nesebar; hoewel inmiddels alweer uitgegroeid tot een populaire touristische bestemming, staat het dorpje op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit betekent dat de oudheid en de schoonheid van dorp gewaarborgd blijft ondanks de steeds massaalere toestroom van toeristen. Alle winkels, huizen en cafés/restaurants zijn in originele Bulgaarse stijl en ook het eten en drinken wat geserveerd wordt is hier nog traditioneel Bulgaars. Zeker de moeite waard dus om een middagje te vertoeven en naast het uitgaansleven ook nog iets echt van Bulgarije gezien te hebben.

Nesebar ligt op een schiereiland en is per watertaxi te bereiken voor ongeveer €5 per persoon. Aangezien het eten en drinken bijna niets kost in Nesebar, is het een erg leuk cultureel uitje voor een schappelijke prijs.

Waterpark

Het toerisme in en rondom Sunny Beach heeft ook voor veel mooie nieuwe dingen gezorgd; waarbij een waterpark een must-go is. Zeker tijdens de hete zomer is het heerlijk om een dag niet aan het strand te liggen maar jezelf helemaal te verliezen in alle zwembaden, waterglijbanen en andere waterattracties. Door het hele park heen staan altijd ligbedden die gratis te gebruiken zijn zodat je ook even heerlijk in de zon kunt uitrusten en opdrogen.

Comments

Geef een reactie