Telefoon leeg op het strand? Zonnelader mee!

Je gaat op vakantie naar Bulgarije en je neemt mee: je beste vrienden, je mooiste vakantieoutfits en… je mobiele telefoon! Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 96 procent van de jongeren zijn telefoon meeneemt naar zijn favoriete vakantiebestemming. Niet alleen om te blijven bellen en WhatsAppen met de achterblijvers in Nederland, maar ook om foto’s en video’s te maken en deze te posten op sociale media. Helaas is er nog geen mobiele telefoon uitgevonden die bij een intensief gebruik een hele dag mee gaat. Daarom is het slim om daarop voorbereid te zijn.

Schaf een draagbare oplader aan

De warmte van de Bulgaarse zon heeft één nadeel: de batterij van je telefoon loopt sneller leeg dan normaal. Daardoor kan het gebeuren dat je halverwege de dag ineens met een lege accu zit. Gelukkig is daar iets op gevonden. Er zijn diverse opladers in omloop die je tijdens gebruik niet in het stopcontact hoeft te steken. Van tevoren zorg je ervoor dat de oplader via netstroom is opgeladen. Daarna kan je overal waar je maar wilt je telefoon opladen. Er bestaan ook telefoonopladers met een ingebouwd zonnepaneel. Deze zogenoemde zonnelader zet zonlicht om in energie. Met behulp van deze energie kun je je telefoon opladen. Als je een zonnelader hebt met een interne accu, wordt de opgewekte energie opgeslagen. Je kunt dan ook ’s nachts je telefoon opladen.

Verleng de accuduur van je mobiele telefoon

Er zijn verschillende manieren die je kunt toepassen om de batterij van je telefoon langer te laten meegaan. Stel een donkere achtergrond in. Een lichte achtergrond vraagt meer energie van de batterij. Hetzelfde geldt voor de trilfunctie: deze functie zet je beter uit. Ben je de hele dag op het strand, zet je WiFi dan ook uit. Anders blijft je telefoon naar beschikbare netwerken zoeken. Als je ook de helderheid van je scherm lager zet, gaat de batterij van je telefoon een stuk langer mee.

Comments

Geef een reactie